söndag 3 juni 2012

Lättnadskänsla.

I flera dagar har det varit äckligt bra med mig. Hoppet lämnar mig inte och Jag ser enbart ljust på allt, för allt kommer att ordna sig, för det finns inga större bekymmer längre.
De där raderna låter kanske lite skrämmande då det låter som Jag har varit nere riktigt på djupet, men så är inte fallet. Det har inte heller hänt några större mirakel utan Jag har bara fått uppleva en enorm lättnad på många plan som Jag inte har känt på länge. Jag har haft underbara människor runt omkring mig som har förgyllt min vardag, Jag har gjort val som Jag aldrig trodde Jag skulle våga göra och Jag har gjort saker för min egen skull, för att Jag ska må bra, något Jag nog aldrig har gjort tidigare.

Ledigheten har varit härlig, det har inte varit någon särskild "aktivitet" utan Jag har bara varit med nära och kära.
Igår (lördag) spänderade Jag halva dagen med mormor och morfar. Först handlades det kläder till mormor som hon ska ha min på lillebrors student nästa vecka och sen blev det marknad i en närliggande by.
Efter att ha blivit avsläppt här hemma igen så städades det, vilket som verkligen behövdes då varkens dammsugaren eller golvmoppen hade varit framme på två dagar, så ni kan ju bara tänka er vilken katastrof det var här. När det var gjort satte Jag mig i fåtöljen och bara kopplade av.
Några timmar där efter begav Jag mig upp till min underbara vän Jennie och hennes minst lika underbara höna Lova för att ha lite mys sådär på kvällskvisten.
Det blev färsk sallad från salladsbaren på ica (som är fantastiskt gott!) och sen 88:an glass (som nu säljs i halvliters förpackning!) till efterrätt.
Vi pratade om allt möjligt, precis som vanligt. Jag fick även den geniala idéen att massera Lovas fötter, rygg och mage. Lova älskade det, hon var dock en aning nyfiknare än vad mina vuxna kunder har varit då Jag har masserat dem, "Vad gör du Jannika?" "Varför gör du så med foten Jannika?", "Det killas Jannikas!" var några utav dem meningarna som kom då hon nyfiket tittade på vad Jag gjorde istället för att ligga ner och njuta, haha.
Jag började även berätta det som kallas "solsagan" (man berättar en saga och masserar ryggen under tiden med passande rörelser), Jag började med att göra runda rörelser och sa "Solen är stor, varm och gul ..", varpå Lova börjar slingra sig "Var då Jannika?" "Jag vill också se solen Jannika!", så det där med berättandet lade Vi ner gaaanska så snabbt ;) haha.  
Efter att Lovat däckat och Jag och Jennie hade pratat klart så var klockan nästan två då Vi bröt upp.
Då Jag var tröttast i kommunen då Jag kom hem så tog det inte många sekunder innan Jag somnade då jag lagt mig i sängen.

Efter att ha varit uppe så länge som jag var igår så sov vi bort i princip hela förmiddagen, vilket som faktiskt inte var helt dumt med tanke på att Jag ska upp 5.20 imorgon igen för att jobba.
Men då vi väl hade pallat oss upp så tog Jag och Jimmy en promenix med hundarna ner till Ica för att handla .. ännu en sallad ur salladsbaren (Ica kommer att tjäna multum på mig nu för den där förbannades salladsbaren ..)!
Innan Vi var hemma igen var klockan 11.30, vilket som normalt är lunchtime, så frukosten blev hoppade och salladen blev istället slukad.

Efter att ha chillat en stund efter maten gick Jag in till grannen som Jag skulle hjälpa lite med hennes kamera inför en kommande student som hon ska fota. Vi kollade lite på inställningarna och begav oss sen upp till Näset för att fota en kompis åt henne, Jag tycker nämligen själv att det är lättare att förstå all inställningar om man fotograferar någon annan.
Tjejen som min granne hade med sig för att provfota visade sig snabbt vara en riktig jäkla stjärna! Hon hade en grym fallenhet för att vara på bild, det räcker nämligen tyvärr inte alltid med att se grymt bra ut, utan du måste även ha "det där", kunna röra sig avslappnat, spänna av och bara vara sig själv och allt detta hade denna tjejen. Man blir nästan halvt avundsjuk då Jag själv ser helt känslokall och konstig ut på alla foton som tas på mig, för Jag kan inte slappna av utan är dörädd för att bara se allmänt korkad ut.

Efter några roliga timmar tillsammans med dessa tjejerna så begav Jag mig till jobbet för att fixa med lite papper. Då det var gjort körde Jag inom brorsan och hans flickvän som var i Ullared igår och då var jättegulliga och köpte "Babyfoots" till mig. För er som inte vet så är "Babyfoots" ett par par plaststrumpor med gel i som man sätter på fötterna och har på sig i cirka två timmar, där efter avlägsnar sig all äcklig hud från fötterna inom några dagar och du får lena fötter som en bebis! Jag har provat detta innan och de rekomenderas varmt!
Så nu har Jag satt på mig de där plaststrumporna så Jag kan få snygga fötter tills studenten nästa vecka ;) .



Nu när Jag läser igenom inlägget så ser Jag att jag har hunnit med en hel del denna helgen, så resterande utav dagen ska Jag bara slappa i soffan och kolla på sista skivan utav skilda världar boxen. Såg nu på cdon.com att nästa skilda världar box kommer först den 22 augusti, så det kommer bli lite småtomt nu ett par månader innan nästa box kommer. Visserligen (och förhoppningsvis) så kommer det bli grymt väder denna sommaren, så då kommer tiden att fördrivas med ett par böcker ute i solen istället.

Sköt om er och var rädda om varandra!
J

3 kommentarer:

  1. Detaljrik information men himla härligt att läsa:) jag är sådan, när jag ska berätta så jäklar blir de en hel novell för man måste förklara allting ;) Låter som en fullspäckad helg men bara roligheter så det är ju toppen! Återigen tack för du ställer upp med fotograferingen J. Vi ser om Josefin kanske lägger ut någon bild för hon fick med sig dom hem, så kan du få se resultatet, annars från mig. Fan vad roliga ungar är haha :)
    Ha det så bra

    SvaraRadera
  2. Roligt med ett långt inlägg!! Vi hade jättemysigt sist vi träffades och krängde sallad så det måste vi snart göra om:) Salladen är jättegod, det tror jag kommer funka bra på Ica! Lova hade absolut ingen ro i kroppen när du masserade;) Fast ibland låg hon ändå och kände efter lite... I typ en halv minut eller nåt;) hoppas på bra väder så det blir sv med Näset i morgon em:) Kram

    SvaraRadera
  3. Typ som en fjärrkontrollsskena som klyver vinden bakom en satans kojävel.

    SvaraRadera